Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/biseric/public_html/wp-content/plugins/counter/instantcounter.php on line 33
Biserica Metodistă Unită | Cred Metodiștii Uniți în sfinți?

Cred Metodiștii Uniți în sfinți?

angel-statue-recoleta-cemetary-wikimedia-1210x620-fillMetodiștii Uniți cred în sfinți, dar nu în același fel precum Biserica Catolică.

Noi îi recunoaștem pe Matei, Pavel, Ioan, Luca și alți ucenici timpurii ai lui Iisus ca sfinți, și nenumărate Biserici Metodiste Unite poartă numele acestora.

Cu toate acestea, denominația noastră nu are un sistem prin care oamenii sunt aleși în postura de sfinți. Noi nu ne rugăm la sfinți și nici nu credem că ei slujesc drept mediatori între noi și Dumnezeu. Metodiștii Uniți cred că

„este un singur Dumnezeu şi un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Cristos Isus, care S-a dat pe Sine Însuşi ca răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei 2:5-6a).

Metodiștii Uniți îi pot numi „sfinți” pe oameni deoarece aceștia reprezintă exemple de trăire creștină. În acest sens, fiecare creștin poate fi considerat un sfânt.

John Wesley a crezut că avem multe lucruri de învățat de la sfinți, dar nu a încurajat pe nimeni să-i venereze. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la focalizarea Bisericii Anglicane asupra zilelor sfinților și a spus că „cele mai multe dintre zilele sfinților nu au în prezent niciun scop valoros”.

Wesley s-a concentrat în întregime pe harul salvator al lui Iisus Hristos.

sursa:umc.org

articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>