Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/biseric/public_html/wp-content/plugins/counter/instantcounter.php on line 33
Biserica Metodistă Unită | Cine sunt metodiştii?

Cine sunt metodiştii?

methodist peopleCine sunt metodiştii, oamenii Bisericii Metodiste Unite sau bisericile ce au la baza doctrina lui Wesley?

Bisericile Metodiste sunt alcătuite din oameni care l-au acceptat pe Isus ca Domn în inima lor. Sunt biserici unde Evanghelia este predicată și unde se administrează Sacramentele. Funcția acestor biserici este ca, prin călăuzirea Duhului Sfânt și în acord cu Sfânta Scriptură, să îi ajute pe oameni să îl cunoască în mod personal pe Isus Hristos și să trăiască o viață care își extrage identitatea din Dumnezeu. Bisericile Metodiste au responsabilitatea să spună Evanghelia, să ofere hrană spirituală, să slujească membrii săi, comunitatea în care trăiesc și lumea întreagă.

Matei 26:26–30             Fapte 1:6–8

         28:16–20              1 Corinteni 11:17–26

Marcu 14:22–26             Efeseni 4:7–16

Luca 22:14–23

Care sunt caracteristicile distinctive ale Bisericii Metodiste?

Acestea pot fi rezumate prin următoarele afirmații:

 • Toți au nevoie să fie mântuiți
 • Toți pot fi mântuiți
 • Toți pot avea siguranța că sunt mântuiți
 • Toți care parcurg procesul mântuirii vor fi mântuiți.

Alte caracteristici ale crezului metodist tradiţional cuprind:

 • importanța îmbinării cunoștinței împreună cu practica unei vieți evlavioase, o minte deschisă combinată cu o inimă plină de căldură venită din înțelegerea evanghelică.
 • importanța împărțirii responsabilităţii între cei care conduc biserica (laici și clerici) în ce privește viața și misiunea bisericii.
 • importanța îmbinării chemării personale cu responsabilitatea pe care o avem vis-a-vis de societate. Metodiştii întotdeauna au afirmat că scopul convertirii la creştinism nu este doar de a-ţi salva propriul suflet, pregătindu-l pentru cer, ci, de asemenea, să guste primul rod al Cerului manifestat printr-o viață de dreptate, iubire și milă pentru cei din jur.
 • importanța îmbinării predicii împreună cu mărturia adusă de închinarea sacramentală (Cina Domnului și Botezul).
 • importanța de a exprima recunoștința pentru harul lui Dumnezeu printr-o implicare care nu urmărește interesele proprii.
 • dezvoltarea unei structuri bisericeşti care să permită formarea de grupuri mici cu scopul de a primi sfaturi, asistență pastorală și o comunicare la nivel personal (părtășie).
 • importanţa combinării râvnei împreuna cu disciplina în ceea ce privește credința și practicarea ei.
 • importanța conectivităţii dintre bisericile locale, districte, conferinţe şi părtăşie la nivel mondial.

Cine poate fi membru al Bisericii Metodiste Unite, sau a altor biserici care au la baza înţelegerea wesleyana?

Toţi oamenii care îl mărturisesc pe Isus Hristos ca Domn şi Salvator şi care acceptă provocarea să îi slujească atât în biserică, cât şi în societate sunt bineveniți să devină membri cu drepturi depline. Dacă aceștia nu au avut parte de botez şi doresc să devină membri, vor trebui mai întâi să fie botezaţi în apă.

articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>