Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/biseric/public_html/wp-content/plugins/counter/instantcounter.php on line 33
Biserica Metodistă Unită | DESPRE NOI

DESPRE NOI

lne_wcmm_ldwmm_1993_1607_large

Scurt istoric:

În anul 1994 pastorul american Matthew Elliot împreună cu familia a primit chemarea de la Dumnezeu să slujească națiunii române. Începuturile nu au fost uşoare, acesta hotărând după câţiva ani de slujire în Cluj-Napoca să locuiască la sat, în condiţii similare cu cele ale ţăranilor români, departe de confortul din SUA.

Pastorul, având o inimă plină de pasiune pentru Dumnezeu, a reuşit să câştige încrederea multor români. Aceştia au văzut inima sa şi dorinţa arzătoare de a transmite mesajul Evangheliei şi unii i s-au alăturat, lansându-se învăţaţi de către el şi, de asemenea, lucrând cot la cot în răspândirea Evangheliei în satele din împrejurimile oraşului Cluj-Napoca.

Din aceeaşi lucrare a luat fiinţă Biserica Calea Credinţei, în satul Miceşti, judeţul Cluj, iar după plecarea Pastorului Matthew Eliott a fost numit ca pastor Rareş Călugăr. Acesta, la rândul său, după câţiva ani de slujire în sat a plantat o nouă biserică în Cluj-Napoca.

Ambele biserici au fost susţinute în mare parte de către credincioşi metodişti. De la acest sprijin extraordinar până la o colaborare oficială cu biserica mare metodistă a fost doar un pas.

Prima biserică care a dorit să încheie un parteneriat oficial a fost biserica din Reynoldsburg, SUA, în care Pastorul Matthew Elliot slujeşte în bordul de misiune.

În februarie 2011 Biserica Calea Credinţei a avut onoarea să fie vizitată de către episcopul Patrick Streiff, episcop peste Europa Centrală, Europa de Sud şi Africa de Nord.

Acesta, împreună cu reverendul Üllas Tankler, şi-au exprimat dorinţa de a ne oferi tot sprijinul necesar pentru a deveni prima Biserică Metodistă Unită din România.

În luna august 2011 echipa de lideri a Bisericii Calea Credinţei a luat decizia prin vot de a fi parte din denominaţiunea Metodistă Unită.

În 4 Septembrie 2011, cu participarea superintendentului Daniel Topalski, a avut loc serviciul divin de dedicare a Bisericii Calea Credinţei şi primirea membrilor în cultul Metodist Unit.

În urma acestui eveniment Biserica Calea Credinţei a devenit prima Biserică Metodistă Unită din istoria României, recunoscută oficial.

În anul 2013, Pastorul Cristian Istrate s-a mutat la Sibiu cu scopul de a planta cea de-a doua Biserica Metodistă într-un oraș.

cropped-p1020747

Despre Biserica Metodistă Unită din zilele noastre:

Denumirea “Biserica Metodistă Unită” datează din data de 23 aprilie 1968, când Episcopul Bisericii Metodiste Lioyd C. Wicke şi Episcopul Reuben H. Mueller al Bisericii Evangelice a Frăţietăţii au hotărât să formeze o singură denominaţiune şi aceasta pentru că existau multe valori comune, izvorâte din protestantism şi întelegerea teologică a lui John Wesley. Noua denominaţiune a luat fiinţă sub următoarea lozincă:

“Domnul Bisericii, suntem uniţi în Tine, în Biserica Ta şi acum în Biserica Metodistă Unită.”

 

Asfel, în anul 1968 existau deja 11 milioane de membri, făcând din această nouă denominaţiune una dintre cele mai proeminente la nivel mondial dintre bisericile protestante. Astăzi, Biserica Metodistă Unită numără peste 13 milioane de membri şi încă 75 de milioane de aparținatori, care au la bază doctrina lui John Wesley. Aceștia din urmă împreuna cu Biserica Metodistă Unită au constituit “Conciliul Mondial Metodist”, care are ca obiectiv crearea de parteneriate și acorduri între toate aceste mișcări care au la bază aceeași doctrină metodistă (wesley-ană), dar și parteneriate ecunemice.

Revenind la Biserica Metodistă Unită, ea își afirmă viziunea folosind următoarea declarație:

“Să facem ucenici ai Domnului Iisus Hristos cu scopul de a transforma lumea. Lucrarea noastră şi misiunea noastră este orientată în jurul ajutorării săracilor, combaterea bolilor, îmbunătăţirea sănătăţii la nivel global. De asemenea, avem ca obiectiv susținerea congregaţiilor noi formate, precum şi susținerea necesară dezvoltării de noi lideri ai bisericii. Aceste obiective nu pot fi atinse decât în unitate, prin puterea conectivității dintre toate congregațiile, astfel fiind posibil un impact pozitiv de proporții la nivel global.”

 Biserica Metodistă Unită are în centrul teologiei ei ucenicia. Noi credem că este important să avem o înțelegere a ceea ce suntem în relație cu Dumnezeu, unul cu altul și în relație cu lumea. Credința noastră este întemeiată pe dragostea și harul Lui Dumnezeu, pe Iisus Hristos pe care L-am primit în inimă și care ne-a împuternicit prin Duhul Sfânt. Viața noastră de creștini este răspunsul nostru la iubirea și harul Lui Dumnezeu.
Biserica solicită răspunsul nostru față de intenția lui Dumnezeu de a face ucenici. Ucenicia se concentrează pe a călca pe urmele lui Iisus. Ca și ucenici, noi nu suntem spectatori pasivi, ci participanți energici în activitatea pe care Dumnezeu vrea să o desfășoare în lume. Datorită a ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, noi ne oferim viețile noastre înapoi ca dar Lui. Ne conducem viețile noastre în așa fel încât lucrarea lui Hristos să se întruchipeze în familiile noastre, la locurile de muncă, în comunități și în întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>